Avantajele detartrajului ultrasonic / De ce sa optezi pentru un detartraj ultrasonic

Avantajele detartrajului ultrasonic / De ce sa optezi pentru un detartraj ultrasonic

Sanatatea oro-dentara are un rol semnificativ in mentinerea sanatatii generale. Ingrijirea dentara corecta te ajuta sa pastrezi dintii pe arcade un timp mai indelungat, iar pe langa periajul zilnic si folosirea atei dentare, detartrajul este una dintre procedurile care contribuie in mod activ la acest deziderat.

Cu ajutorul detartrajului indepartam tartrul aflat pe suprafetele dentare si interdentare.

Detartrajul ultrasonic se bazeaza pe unde sonore de joasa frecventa cu ajutorul caruia eliminam in mod eficient cantitatile de tartru acumulate. Un aparat profesional pentru detartraj cu ultrasunete permite medicului sa indeparteze temeinic depunerile de tartru si placa bacteriana intr-un mod foarte bland, neafectand dintii si radacinile acestora.

De ce este necesar detartrajul?

Cand dintii nu sunt curatati profesional in mod regulat (1 data la 6 luni, cu exceptiile de rigoare unde specialistul parodontolog recomanda vizitele mai frecvente), placa si tartrul se pot acumula pe suprafetele acestora. Persistenta tartrului un timp indelungat in contact cu gingia produce:

         Inflamatie gingivala, manifestata prin sangerare la periaj sau masticatie. Exceptie fac fumatorii la care absenta sangerarii poate masca foarte usor inflamatia, nesemnaland la timp aparitia unei probleme

         Retractii gingivale urmate de sensibilitate dentara la rece

         Pierdere osoasa vizibila radiologic sau prin aparitia unor „gauri negre” intre dinti, de cele mai multe ori irecuperabila

Detartrajul ultrasonic este tot timpul urmat de lustruirea suprafetelor dentare/radiculare cu ajutorul periajului profesional. Acest procedeu amana depunerea de tartru daca periajul efectuat de catre pacient la domiciliu este efectuat corespunzator. Pe langa aceasta procedura, in cadrul clinicii noastre veti primi sfaturi legate de efectuarea unei igiene orale corecte.

Avantajele detartrajului cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete vine cu o serie de beneficii:

         timp de executie scurt (in medie 30 de min)

         usor de tolerat

         indepartarea depozitelor de tartru din zone greu accesibile

         eliminarea petelor cauzate de consumul de cafea, tigari, alimente care coloreaza

Prevenirea aparitiei cariilor interdentare si a problemelor parodontale

Pentru a elimina efectele nedorite date de acumularea tartrului si a placii bacteriene, dar si pentru a mentine dintii si gingiile cat mai sanatoase, un detartraj este recomandat a fi facut la 6 luni sau chiar mai des (la 3-4 luni la pacientii cu probleme parodontale)

Un factor important in alegerea medicului stomatolog reprezinta asigurarea faptului ca in cabinet au fost adoptate cele mai noi tehnologii dentare, iar in cadrul clinicii AnaDent echipamentele dentare de ultima ora nu sunt rezervate doar pentru proceduri de restaurare sau cosmetice, ci si pentru a imbunatati vizitele stomatologice preventive.

Cu cat te programezi mai repede pentru o astfel de curatare profesionala a dintilor, cu atat sanatatea ta orala va fi mai buna. Te asteptam la Clinica Anadent pentru un detartraj ultrasonic profesional, care sa te ajute sa obtii zambetul sanatos pe care ti-l doresti!

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.