Electrica sau clasica, care periuta de dinti este mai buna?

Electrica sau clasica, care periuta de dinti este mai buna?

Medicii stomatologi sunt adesea intrebati care periuta de dinti este cea mai buna, cea electrica sau cea clasica?
Iata, mai jos, o lista de avantaje si dezavantaje pentru fiecare dintre ele.

Periuta de dinti electrica

Avantaje:

  • Este mai placut si mai usor sa folosesti o periuta de dinti electrica, in special pentru copii care pot asocia spalatul pe dinti cu distractia.
  • Periutele de dinti electrice te ajuta sa economisesti timp, deoarece curata mai repede decat periutele de dinti obisnuite.
  • Persoanele care au probleme de dexteritate la mana, fie ca ne referim la copii foarte mici sau la varstnici, ar putea beneficia de o periuta de dinti electrica, deoarece ar curata mai eficient. Rotatiile si vibratiile pot compensa pentru lipsa tehnicii.
  • Vibratiile periutei de dinti sunt asemanatoare cu cele utilizate de stomatologi, de aceea utilizarea acasa a unei periute electrice va face vizita la dentist mai usoara.

Dezavantajele periutei de dinti electrice:

  • Costa mai mult decat o periuta de dinti traditionala. Chiar si cea mai ieftina periuta electrica de dinti este mai scumpa ca una clasica. Cu cat este mai buna calitatea pe care o alegi, cu atat va fi mai mare pretul. Capetele trebuie, de asemenea, schimbate la fel de frecvent cum ai schimba o periuta de dinti clasica (intervale de la 3 la 6 luni), iar acestea pot fi, de asemenea, costisitoare.
  • Persoanele care au dintii sensibili sau recesiuni ale gingiilor, ar putea considera rotatiile sau vibratiile dureroase. Cele mai recente periute electrice pot fi ajustate la o intensitate mai mica, insa utilizarea unei metode traditionale de periere poate fi mai confortabila.
  • In plus, periutele de dinti electrice sunt mai mari si ocupa mai mult spatiu atat in baie cat si in bagaje, fata de cele clasice. Si totusi, cei care calatoresc le prefera si nu pleaca fara ele.

Periuta de dinti clasica

Avantaje:

  • Costa mult mai putin fata de o periuta de dinti electrica. Nu exista componente scumpe care se pot rupe sau care ar trebui sa fie schimbate.
  • Ai mai mult control asupra periajului. Poti decide intensitatea si cat de repede doresti sa periezi. Acest lucru este in mod special un plus pentru persoanele care au cativa dinti sensibili si doresc sa ii perieze mai incet.

Dezavantajele periutei de dinti clasice:

  • Pentru un periaj corect, utilizarea unei periute de dinti traditionale ia mai mult timp, si procesul poate fi mai plictisitor, in special pentru copiii.
  • Ai nevoie de o tehnica excelenta de periere manuala, pentru a nu rata nicio zona.

Concluzii

Atat periuta de dinti electrica, cat si cea clasica, sunt la fel de performante atunci cand sunt utilizate corespunzator. Cu toate acestea, niciuna nu curata perfect, de aceea este important sa folosesti ata dentara dupa fiecare periaj.

Pentru sfaturi si programari, ne gasiti in Piata Mihai Viteazul, nr. 9 sau la numarul de telefon: 0744.144.097

Sursa: https://www.studiodentaire.com/electric-or-regular-which-toothbrush-is-better.php

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.