Remedii naturale pentru ameliorarea temporara a durerilor de dinti

Remedii naturale pentru ameliorarea temporara a durerilor de dinti

De multe ori durerea de dinti vine cand te astepti cel mai putin la asta, tocmai de aceea ti-am pregatit cateva remedii naturale pentru a ameliora aceasta durere si de a reduce disconfortul pana la urmatoarea vizita la medicul stomatolog.

1. Compresa cu gheata
Daca ai in congelator o punga de gheata sau o punga de legume congelate, inveleste-o intr-un prosop sau o bucata de material si tine-o pe obrazul langa care se afla si zona afectata. Gheata va ajuta la amortirea zonei dureroase, mai ales daca disconfortul se datoreaza leziunilor sau gingiilor umflate.

2. Clatirea cu apa sarata
Dizolva o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda si clateste interiorul gurii timp de 30 de secunde inainte de a o scuipa. Apa sarata calda ajuta la desprinderea resturilor depozitate intre dinti, reduce umflarea si stimuleaza vindecarea.

3. Usturoiul

Zdrobeste un catel de usturoi proaspat si amesteca-l cu putina sare. Aplica amestecul direct pe dintele afectat. Usturoiul are proprietati puternice antibacteriene si te va ajuta la ameliorarea durerii.

4. Frunzele de menta
Menta ajuta la ameliorarea durerii de dinti si amortirea zonei afectate datorita proprietatilor sale antibacteriene.
Amesteca o lingurita de frunze de menta uscata intr-o ceasca de apa clocotita si las-o la inmuiat timp de 20 de minute. Cand aceasta ajunge la temperatura camerei, poate fi aplicata direct pe zona afectata. Acelasi efect are si un pliculet de ceai de menta folosit, aplicat direct pe dintele afectat timp de cateva minute, pana cand durerea incepe sa dispara.

5. Ulei esential de cimbru
Exista doua modalitati prin care poti folosi uleiul de cimbru in tratarea durerii de dinti.

Adauga o picatura de ulei esential de cimbru intr-un pahar de apa pentru a crea o apa de gura.
Amesteca cateva picaturi de ulei de cimbru amestecat cu o cantitate dubla de apa si inmoaie in solutie o bucatica de vata. Aplica vata direct pe zona afectata.
Cimbrul este cunoscut pentru utilizarile sale medicinale, avand proprietati antiseptice si antifungice.

6. Aloe vera
Gelul Aloe vera, gasit in frunzele plantelor ajuta la curatarea si calmarea gingiilor.
Aloe vera are calitati naturale antibacteriene si poate distruge germenii care provoaca carii dentare.
Aplica gelul pe zona dureroasa a gurii si maseaza usor, pana la calmarea durerii.

7. Apa oxigenata
Amesteca in egala masura apa oxigentata cu apa si clateste interiorul gurii timp de 30 de secunde dupa care se scuipa.
Aceasta are un efect puternic antibacterian si se poate folosi in special daca o durere de dinti este cauzata de o infectie.

Atentie! Acest tratament nu este recomandat copiilor si nu trebuie inghitit!

8. Cuisoare
Cuisoarele au proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, care ajuta la combaterea infectiilor dentare si ale gingiilor. Daca ai la indemana ulei de cuisoare, aplica-l pe o bucatica de vata si preseaza in zona afectata.
Daca, in schimb, ai condimentul in varianta uscata, mesteca un cuisor pentru a elibera uleiul si mai apoi tine-l pe dintele afectat timp de maxim 30 de minute.

Toate aceste remedii sunt menite sa ofere ajutor temporar. Este foarte important sa vezi un medic stomatolog care sa identifice si sa trateze sursa durerii.

Echipa Anadent va sta la dispozitie cu placere in Piata Mihai Viteazul nr. 9 si, pentru programari, la numarul de telefon 0744.144.097

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.