profilaxie_smallIgiena dentara, cunoscuta si ca igiena orala, este procesul prin care se efectueaza igiena dentara preventiva pentru evitarea cazurilor de urgenta dentara. La baza igienei dentare se afla regimul de îngrijire dentara efectuat la domiciliu.

Cabinetul stomatologic Ana Dent Cluj Napoca joaca un rol decisiv în îngrijirea orala preventiva, profesionala asigurata de stomatologi si igienisti dentari licentiati.

Perierea dintilor este deosebit de importanta, desi aceasta operatiune de sine statatoare nu va îndeparta calculul (cunoscut si sub numele de tartru sau placa) care se acumuleaza în timp. Depunerile de tartru trebuie îndepartate pentru a reduce riscul durerilor de dinti, cariilor, afectiunii parodontale sau chiar pierderii dintilor.

Ana Dent Cluj efectueaza igiena dentara profesionala, prin indepartarea placii bacteriene, netezirea suprafetelor dentare, îndepartarea depozitelor de tartru cu ajutorul urmatoarelor metode:

  • prin detartraj ultrasonic
  • periaj profesional rotativ si indepartarea petelor de pe dinti cu paste profesionale cu granule de perlit cu putere mare de lustruire a suprafaetelor dentare
  • cu ajutorul prophyjet-ului, jet sub presiune de apa si particule abrazive de bicarbonat.

Vizitele periodice la stomatolog sunt importante la orice vârsta în vederea mentinerii igienei dentare. Asociatia Stomatologica Americana recomanda pacientilor vizitele la medical stomatolog de cel putin doua ori pe an pentru mentinerea unei igiene dentare adecvate.

Pentru detalii suplimentare sau programari sunati la numerele de telefon
0264-536945 sau 0744-144097 de luni pana vineri intre orele 09 si 20