chirurgie-dentara-imgTratamentele de chirurgie orala sunt poate cele mai temute tratamente stomatologice, dar in clinica noastra stomatologica extrem de importante, ele fiind intodeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orala; de cele mai multe ori aceste tratamente preced aplicarea unor proteze, lucrari protetice sau implanturi dentare.

Operatiile dentare, sau operatiile la dinti, cum mai sunt numite, nu trebuie sa fie dureroase, nu trebuie sa fie o sursa de teama pentru dumneavoastra, ca si pacienti. In clinica noastra stomatologica se executa de catre personal calificat, cu multi ani de experienta, medici specialisti excelent pregatiti.

Cand spunem chirurgie orala sau chirurgie dentara ne gandim imediat la operatii dentare, la lucruri complexe, dureroase si riscante, cand de multe ori putem vorbi de simple detartraje subgingivale.

Desigur exista multe situatii cand trebuie sa apelam la specialistul chirurg, de la banale detrartraje la grefe complexe de os.

Manoperele chirurgicale efectuate in cabinetul Ana Dent din Cluj Napoca sunt:

 • Tratament chirurgical necesar pregatirii preprotetice a campului protetic
 • Tratament protetic complex, necesar pentru restabilirea functiilor aparatului dento-maxilar
 • Extractii dentare (inclusiv extractii de masea de minte)
 • Interventii chirurgicale parodontale
 • Rezectii apicale
 • Odontectomii
 • Chistectomii
 • Tratament chirurgical al diferitelor afectiuni bucale (granuloame, chisturi, papiloame, epulis, dinti inclusi, resturi radiculare

Extractia dentare este o interventie de necesitate, si destul de des intalnita, mai ales in ultima perioada, chiar de la varste foarte fragede. Este o interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav, care provoaca si intretine procesele patologice locale, regionale si generale ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.

Indicatiile majore dupa care se hotaraste necesitatea extractiei dentare sunt date de complicatiile cariilor si parodontopatiilor marginale, la care se adauga si traumatismele dento-maxilare.

Dintii cu procese acute sau cronice la nivelul regiunii apicale (varful radacinii unui dinte) pot fi astazi pastrati prin metodele de tratament conservator endodontic (cu paste pe canal).

In acele cazuri in care particularitatile anatomice sau alte procese patologice fac imposibil tratamentul endodontic, se pot utiliza metode chirurgicale ajutatoare:

 • chiuretajul periapical – chiuretarea tesuturilor patologice de la varful radacinii;
 • rezectia apicala – indepartarea varfului radacinii, urmata de chiuretarea tesutului patologic din jurul radacinii dintelui;
 • amputatia radiculara – tehnica chirurgicala ce se foloseste pentru conservarea unor molari la care una dintre radacini este irecuperabila (prezinta un proces inflamator osteo-parodontal).

Aceste metode conservatoire , folosite de cabinetul nostru, corect aplicate, reduc apreciabil necesitatea extractiei, permitand conservarea dintilor pentru o perioada indelungata de timp.

Pentru detalii suplimentare sau programari sunati la numerele de telefon
0264-536945 sau 0744-144097 de luni pana vineri intre orele 09 si 20