IMG_0477_smallAlbirea dintilor este un procedeu de stomatologie estetica rezultat in urma expunerii dentinei (aflata sub smaltul dintilor) la peroxidul de hidrogen (H2O2). Cand peroxidul patrunde prin smalt, pigmentarea din dentina se oxideaza, dand un alb reflectat prin smaltul translucent.

Albirea actioneaza numai pe dintii naturali, astfel daca pacientul are obturatii sau lucrari protetice acestea isi vor pastra culoarea.

Metodele de albire

Albirea prin geluri pe care o realizeaza pacientul acasa. Gelurile respective sunt date de catre medic in functie de sensibilitatea pacientului. Ele se aplica in gutiere (conformatoare de plastic realizate in laborator pt fiecare pacient). Cu ajutorul acestor gutiere gelul sta in contact strans cu smaltul si nici nu irita gingia pt ca excesul se indeparteaza foarte usor. Perioada de aplicare este de 5 zile pt fiecare arcada de la 1,5 ore pana la 6 ore, in functie de concentratie.

In ceea ce priveste albirea dintilor realizata in cabinetul stomatologic, ea este recomandata ca fiind cea mai eficienta, rapida si sigura metoda de curatare a petelor nedorite. In cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplica direct pe dinti. El este aplicat cu ajutorul unei surse de caldura, de lumina sau de laser. Lumina si/sau caldura accelereaza efectul de albire. Rezutatele se pot observa in maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului.

Sistemele traditionale pentru albirea dintilor incorporeaza o sursa de caldura pentru a accelera procesul de oxidare. Dezavantajele acestei metode de tratament sunt simptomele adverse, incluzand mancarime si iritare a pielii, iritarea gingiilor, arsuri usoare si expunere la radiatii ultraviolete. Lampile de albire laser de la Beyond sunt construite pentru a evita aceste probleme, folosing o raza de lumina albastra cu intensitate ridicata, filtrata prin peste 13500 de fibre optice. Filtrarea finala se face prin 2 lentile optice, fiecare avand peste 30 de straturi de fibra optica cu protectie. Lumina albastra, rece, emisa de lampile pentru albirea dintilor Beyond opereaza la o unda de 480-520 nm, dovedita clinic a fi ideala pentru albiri dentare.

Lumina ultravioleta periculoasa este complet indepartata prin sistemul de filtrare al lampilor de albire Beyond, ramanand doar o raza concetrata de lumina rece in spectru albastru. Aceasta patrunde adanc in dinti, permitand oxidarea fara riscuri sau efecte secundare. Albirea dintilor este astfel sigura.Rezultatele folosirii Lampii cu Accelerator de Albire Beyond sunt spectaculoase chiar dupa prima sedinta, efectul de deschidere mergand pana la 8 -14 nuante. Terapia se desfasoara in maxim 3 sedinte, cu o durata de 6-12 minute/sedinta. In urma unei albiri realizate corect la cabinet, unde sedintetele de albire sunt urmate de sedinte de fluorizare, riscul afectarii dentare este inexistent.

Efectele de albire obtinute cu lampa de albire Beyond dureaza intre 6 luni-2 ani, in functie de igiena pastrata.

Unii oameni vor experimenta sensibilitate dentara dupa tratamentul de albire a dintilor. Aceasta este o reactie normala si dispare complet dupa aproximativ 24 de ore, cand dentina isi revine complet. Majoritatea oamenilor nu vor simti sensibilitate mai mult de cateva ore.

24 de ore dupa albirea cu Sistemul Profesional de albire BEYOND™, pacientilor li se recomanda sa respecte cu strictete cateva reguli de baza: sa evite produsele bazate pe tutun si cafea, produsele prea reci si prea calde, bauturile acidulate si mancarurile colorate. Asta deoarece gelul lucreaza in continuare pentru albirea dintilor.

Cititi mai multe despre Sistemul de albire BEYOND >>

Pentru detalii suplimentare sau programari sunati la numerele de telefon
0264-536945 sau 0744-144097 de luni pana vineri intre orele 09 si 20